'Jurassic City' Surhuisterveen loopt uit voor brullende monsters

13
mei
2017
13
mei
2017

“Kom maar Ilse, dan zet ik je op de foto.” Het kleutermeisje stelt zich stoer op naast een van de dinosauriërs die in het centrum staan opgesteld en durft het monster zelfs even een aai te geven. Ze schrikt zich bijna lam wanneer de levensechte tweevoetige vleeseter een brullend geluid laat horen. Afgelopen zaterdag was het hart van Surhuisterveen even omgetoverd tot een Jurassic City.

De Feanster ondernemer Peter Wassenaar heeft onlangs bijna vijftig levensgrote dinosauriërs gekocht om deze op een veiling weer te verkopen. Van heinde en verre togen mensen naar Surhuisterveen om een aantal van deze levensgrote monsters te bekijken. “Dat is wer ris wat oars as in springkussen”, lacht Wassenaar die niet had verwacht dat er zoveel publiek op af zou komen.

“Onvoorstelbaar, zo druk heb ik het nog nooit meegemaakt”, reageert de speciaal voor de gelegenheid in safari-tenue gekleedde Jurre enthousiast op de enorme toeloop op de Gedempte Vaart en De Kolk. Dat Tuorke en Jurre deze keer niet in het middelpunt staan, deert het illuster duo niet. Ze vinden het vooral belangrijk dat de kinderen genieten van het spektakel. “Waar het feest is, daar zijn wij!”

Overal waar in het centrum een dinosaurus, tyrannosaurus rex of een giganotosaurus staat opgesteld, drommen mensen samen om met de bewegende plastic beesten op de foto te komen. “Wij komen speciaal naar dit dorp om de dino's te bekijken”, vertelt een mevrouw uit Drachten wiens zoon dol is op dit soort dieren. Het jongetje maakt meteen al grote plannen. “Zullen wij er ook eentje kopen?”

Tekst en foto: Dick Kooy

 
Toon overzichtToon overzicht
Tuorke en Jurre op safari met dinosaurusTuorke en Jurre op safari met dinosaurusTuorke en Jurre op safari met dinosaurusTuorke en Jurre op safari met dinosaurusTuorke en Jurre op safari met dinosaurusTuorke en Jurre op safari met dinosaurusTuorke en Jurre op safari met dinosaurusTuorke en Jurre op safari met dinosaurusTuorke en Jurre op safari met dinosaurusTuorke en Jurre op safari met dinosaurusTuorke en Jurre op safari met dinosaurusOmrop Fryslân maakt opnamen voor Hjoed

Reacties (0)

Reageer op dit artikel

Vul de velden hieronder in om te reageren. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres wordt niet op de website getoond.