Levensechte dino’s te koop in Surhuisterveen

04
mei
2017
04
mei
2017

In twee loodsen in het Friese Surhuisterveen staan sinds deze week ongeveer vijftig dinosauriërs te koop. Een acht meter lange tyrannosaurus rex die zijn lichaam beweegt, maar ook kleinere beesten, zoals de ankylosaurus, waarop je kunt rijden.

De bijzondere dierentuin is onlangs aangekocht door ondernemer Peter Wassenaar. Voor zijn bedrijf in hydraulische aanbouwdelen voor graafmachines wilde hij een opvallende robot voor op beurzen. Maar het Chinese bedrijf dat de robot voor hem maakte had ook nog wat anders staan. „Een partij dino’s”, glimlacht hij.

Alle exemplaren kunnen bewegen en dat ziet er van een kleine afstand best echt uit. „Kijk, je ziet deze zelfs ademen”, wijst Wassenaar naar de grote, brullende t-rex.

Sinds deze week kan erop worden geboden. Het startbedrag voor de goedkoopste dinosauriër is 900 euro. „We hebben in ons negentig jarig bestaan een keer eerder dino’s geveild”, zegt veilingmeester Andrej Pieterson. „Maar toen ging het om twee. Dit is wel echt uniek.”

Op maandag 15 mei is er in Surhuisterveen een bezichtiging voor de veiling, die tot de dag erop duurt. Volgens de mannen is de keus voor een doordeweekse dag maar goed ook. „Als het op een zaterdag was, dan was het hier waarschijnlijk een gekkenhuis geweest.”


Bron: Leids Dagblad

Toon overzichtToon overzicht

Reacties (0)

Reageer op dit artikel

Vul de velden hieronder in om te reageren. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres wordt niet op de website getoond.