icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin

Feestversiering? Het kan en móet veilig!

05 dec 2006

Feestversiering? Het kan en móet veilig!

 

SURHUISTERVEEN - Versiering maakt feestelijk, maar het kan een extra risico inhouden als u brandbare materialen gebruikt. Het spreekt voor zich dat u als ondernemer op de eerste plaats zelf verantwoordelijk bent voor de veiligheid van uw gasten.

U moet dan ook de nodige maatregelen treffen om die veiligheid te waarborgen. Om u daarbij te helpen beschrijft de brandweer manieren om versiering veilig toe te passen. U leest er meer over op www.brandweerfryslan.nl.

Kerstversiering veilig toepassen:

·         Het is niet toegestaan om natuurlijke kersttakken te gebruiken als versiering. Dit geldt zowel voor plafond- als voor wandversiering. Gebruik hiervoor brandveilige imitatie-kersttakken.

·         Plaats een natuurlijke kerstboom altijd met kluit en voorzie deze dagelijks van voldoende water. Zo voorkomt u het uitdrogen van de kerstboom.

·         Plaats een kerstboom niet te dicht bij gordijnen of andere makkelijk brandbare spullen. Dit is om te voorkomen dat de kerstboom 'mee gaat branden'.

·         Plaats een kerstboom (ook een onbrandbare) zo dat hij de nooduitgang niet verspert, ook niet als hij is omgevallen. De afstand tussen de boom en een uitgang moet tenminste anderhalf keer de hoogte van de boom zijn. Staat de boom op een tafeltje dan telt ook de hoogte van het tafeltje mee.

·         Elke kerstboom is een vorm van versiering en dient dus te worden geïmpregneerd. Omdat impregneren specialistisch werk is, zal de brandweer van u verlangen dat u aantoont dat dit impregneren is gedaan door een erkend bedrijf met een erkend product.

·         Controleer de bedrading van de elektronische kerstverlichting op beschadigingen. Probeer de installatie eerst uit door de lampjes voor het ophangen een half uur te laten branden.

·         Gebruik een gaaf en goed passend verlengsnoer en leg deze zo neer dat er niemand over geen kan struikelen. Rol kabelhaspels altijd helemaal uit.

·         Doe de verlichting na sluitingstijd altijd uit. Uitdoen is de stekker uit het stopcontact halen en niet door een lampje los te draaien.

 

Meer informatie
Bovenstaande richtlijnen zijn slechts een greep uit de regels voor veilige versiering. U doet er goed aan om zich goed te laten informeren door de plaatselijke brandweer, tel. 0519 - 228020.

 

Bron: Gemeente Achtkarspelen (05-12-2006)

www.achtkarspelen.nl

“Surhuisterveen, zo gezellig is er maar 1! Hier ben ik het helemaal mee eens. Surhuisterveen kent een uitmuntend ondernemersklimaat, veel levendigheid en een comfortabel leefklimaat. Ik onderneem en woon dan ook graag in Surhuisterveen.”

Wieger van der Velde - De Flexibele Makelaar